למי שמגיע לעיר לביקור של תענוג יחד עם עבודה, הנה כמה מקומות עבודה אפשריים בספריות היפהפיות של העיר (בעיקר במרכז העיר)
שימו לב שתמיד כדאי להתעדכן לפני שבאים על סגירות צפויות של הספריות מסיבות משתנות.
קבלו אותן, שבע הספריות חוצות הגדות של פריז!
ראשונה והכי חביבה –
ספריית ההוטל דה ויל!
מי היה מאמין שבמקום המהמם הזה מתחבאת גם ספריה מושלמת, ריחנית מעץ ישן ומספרים עתיקים?
אז כן כמובן היא רוב הזמן פתוחה לקהל הרחב, אלא אם כן יש אירועים מיוחדים בהוטל ואז אין כניסה לקהל (והם כמובן מעדכנים באתר שלהם על סגירה צפויה)
ימי הפתיחה הם שני עד שישי, בין 9:30-18:00.
הכניסה אליה צדדית, לא מרחבת ההוטל אלא מול ה-BHV, ברחוב ריבולי 29.
תזכרו להביא תעודה מזהה (לדוגמה דרכון, או כארד סיגור, הם לא מקבלים רשיונות נהיגה).
אחרי שתכנסו, תשאירו את התעודה המזהה בקבלה תקבלו באדג וברקוד (לשמור!). משם תופנו לספריה.
למי שיש כבר את הכרטיס האדום של פריז culture – לא תצטרכו לעבור הרצאה בצרפתית על כללי ההתנהגות בספריה. למי שאין, בכניסה לספריה נרשמים למערכת הספריות של פריז, ומקבלים כרטיס (שתקף לכל הספריות שמשתייכות לעיריות פריז).
משם תטפסו שני גרמי מדרגות והגעתם אל דלת העץ המיסתורית של הספריה.
שימו לב לא להתיישב בשולחן האמצעי בספריה, הוא מיועד לעובדי ההוטל דה ויל. למי שעובד עם מחשב נייד או טאבלט, לוקחים מהדלפק בתוך הספריה שטיח שמיועד לשמור על השולחנות. האווירה מאוד מאוד שקטה, הספריה מוארת היטב, ותמיד יש מקום. וכמובן שאין דבר מושלם בעולם – אין וויפי, ויש חיבור לחשמל רק בחלק מהשולחנות.
בספריה עצמה תוכלו למצוא ספרות הנוגעת לשדות המחקר של מדעי החברה, משפטים, היסטוריה ופריז כמובן.
הכתובת : Bibliothèque de l'Hôtel de Ville (BHdV)
5 rue Lobau, Paris 4e
https://www.paris.fr/…/bibliotheque-de-l-hotel-de-ville…

ספריה שניה – רישלייה –
למי שעוקב אחריי, יש לי רגשות חמים לספרית רישלייה מהמון סיבות (יכולים לקרוא כאן https://lookthinklove.com/ספריית-רישלייה/)
ומבחינה לוגיסטית, ספרית רישליה היא קלה מאוד ונגישה, אין צורך בהזדהות בכניסה אבל בשל היותה כל כך יפה ומרשימה, היא תמיד מאוד מאוד עמוסה. אפשר לשבת ולעבוד בחדר הסגלגל, la salle ovale . יש ספריה נוספת באותו מתחם המיועדת לסטודנטים רשומים ובתחומים הרלוונטיים לספריה. בחדר הסגלגל תוכלו למצוא ספרי קומיקס, אמנות, מוזיקה, היסטוריה, בנושאי ספרות, מדעי הרוח והחברה. יתרון נוסף ומהנה היא העובדה שיש גינה נהדרת לספריה שאפשר לתפוס בה קצת שמש ואפילו קפטריה.
שעות הפתיחה :
ימי שלישי עד ראשון, בין 10:00 עד 18:00 (מלבד שלישי שפתוח עד 20:00)
כתובת :
Bibliothèque Richelieu
5, rue Vivienne
75002 Paris
https://www.bnf.fr/fr/richelieu#bnf-la-salle-ovaleֿ

ספריה שלישית – מארה
אז עוד הפתעה חביבה במארה, היא שיש בה ספריה מהממת ונוחה לעבודה, שאליה אפשר להירשם או להציג את הכרטיס האדום שספרתי לכם עליו. זו ספריה קטנה ושקטה, אלגנטית ומשומרת. יש בה חסרון קטן – נותנים לכם מקום מראש.. אי אפשר לבחור מושב שבו תצפו בחלון ובגינה המשתנה עם העונות.. באחת הפעמים שישבתי שם יצא לי להרגיש לא בנוח עם הסטיקר על המחשב של הסטודנט המתוחכם שישב מולי… די הסיח את דעתי מהעבודה אז זה אכן חיסרון. אבל יש וויפי וגם דיפברילטור
כך שאם הדעות הפוליטיות שלכם עשויות לגרום לכם להתקף לב יש מה שיציל אתכם על המקום.. בכל אופן, הספריה הזו שווה ביקור בלי קשר כי יש בה ציורים וספרים מדהימים על פריז בימיה הראשונים, על הבניה של העיר, על התערוכות המפורסמות שלה, ועל החיים בעיר לאורך השנים.
שעות פתיחה – שני עד שבת בין 10:00 עד 20:00.
כתובת :
Bibliothèque historique de la Ville de Paris (BHVP)
24 rue Pavée, Paris 4e
https://www.paris.fr/…/bibliotheque-historique-de-la…

כל הספריות ששיתפתי עד כה היו בגדה הימנית, קחו שלושה לאליטה המתגוררת בגדה השמאלית (שרובכם סטודנטים בכל אופן, לא? יש לכם ספריות נפלאות לעבוד בהן)
אז הספריה שהיא יש יאמרו התאומה הפחות מוצלחת של רישליה, מאותה אמא, ספריית מיטראן, ספריה הרבה יותר מודרנית כמו מיסיה כבודו מיטראן, ויש בה ספריה לקהל הכללי, ספריה לרשומים, ואפשר גם להזמין חדרי עבודה. יש הרבה קהל אבל גם הרבה מקום, ושעות מאוד נוחות לעבודה – שלישי עד שבת (שני סגור) בין 10:00-20:00 וראשון בין 13:00-19:00
Bibliothèque François-Mitterrand
Quai François Mauriac
75706 Paris Cedex 13
https://www.bnf.fr/fr/francois-mitterrand
ספריה חמישית – ברובע החמישי – סן זנבייב – עוד ספריה שאני לא באמת יכולה להמליץ מכיוון שהיה תור ותהליך הרשמה ארוך מדי – ממש ליד הפנתאון יש ספריה שאמורה להיות מדהימה, לפי התמונות, וכדי להכנס אליה צריך להנפיק כרטיס, וגם להיות סטודנט במוסד מוכר, ויש תור שמתחיל כבר מחוץ לבניין (שזה לא כזה רע כי מה רע בלהמתין תחת צל הפנתאון יחד עם כל סטודנטי העיר) וגם השעות לא משהו, וגם שמעתי שקר שם, אבל כל עוד לא הייתי שם תקחו את הכל בעירבון מוגבל וספרו לי בפרטי \ בתגובות איך שם באמת. אבל לחוקרים הרציניים בינינו – זו ספריה אדירה עם אוספים בתחומי מדעי הרוח והחברה, המדעים המדויקים ומדעי הטבע, יש שם כתבי יד נדירים ומסמכים היסטוריים, 2 מיליון פריטים… בקיצור שנזכה.
שעות הפתיחה משתנות בין הספריות השונות במתחם.
https://www.bsg.univ-paris3.fr/iguana/www.main.cls

ספריה שישית שהיא באמת ממתק סודי ומיועדת לאנשים ששרדו עד פה ושיש להם נטייה ספרותית ומחקרית אמיתית – אמאלה ואבאלה איזה מקום, חייב לוודא שיש להם דפיברילטור כי מי שבאמת באמת אוהב ספרים ואוהב היסטוריה ואוהב כתבים עתיקים (אפילו בעברית….) זה המקום שינענע לכם את הלב… ספריית מזרין המהממת שאין עוד כמוה בעיר. אז כולנו מכירים את המבנה הבארוקי המסקרן והיפה שנמצא ממול הלובר, עם הכיפה המוזהבת והעמודים הגבוהים הקלאסיים שמגיעים אליו שחוצים את גשר האומניות (גשר המנעולים בעגה הסיורית) אז מי שמגיע אליה, ונכנס למרחב היפהפה הזה, צריך לעבור תהליך הרשמה – שמקנה כניסה חופשית לכמה ימים ואח״כ צריך לדעתי לשלם במידה ואתם לא סטודנטים. ושם תוכלו יחד לעבוד במקום מלא הדר, דממה וכבוד לעבר. במידה ואתם רוצים כתבים ספצייפיים בנושאי המחקר שלכם – הספרנים שם עוזרים מאוד. אני לא מרחיבה יותר מדי כי בספריה שאני כותבת בה עכשיו אין תמיכה להתעלפות עקב התאהבות בספריה
שעות פתיחה : שני עד שבת, 10:00-18:00
https://www.bibliotheque-mazarine.fr/en

מבואת ספרית מזרין . צולמה על ידי.
ספריה שביעית ואחרונה במעלה – חזרה לגדה השמאלית
ספרית הפומפידו – שנסגרת בקרוב – הייתה אחד המקומות החביבים עליי עד לא ממזמן. כל פעם שהיו באים אליי חברים ובני משפחה והיינו נהנים מהמרכז ומהתצוגות המשתנות בו, תמיד היינו לוקחים רגע של שקט מוחלט בספריית המרכז ועוברים בין המדפים והספרים השואבים. ומבחינה פרקטית זו אכן ספריה מעולה – מוארת, שעות מצויינות לעבודה, מלא מלא מקום, וויפי וכו. אממה… עם הזמן קרה משהו לא צפוי.. השקט והשלווה נעלמו והמקום התמלא בהמון המון אנשים, לעיתים חסרי בית שבאים להתחמם, עד כדי שבפעם האחרונה שביקרתי שם איש חביב על הספה הירוקה בכניסה (ליד הפסל של הקרנף האדום) הרעיד את המקום בנחירותיו ללא מפריע. בקיצור קרנבל במקדש השקט. אבל יש פואנטה לזה שאני מספרת לכם – כי הספריה תועבר בתקופת השיפוצים (המוערכת ל5 שנים!) לרובע ה12. אז אולי בהמשך היא תתווסף חזרה להמלצות.

יש כמובן עוד כמה ספריות נחמדות בעיר ואולי בהזדמנות אחרת ארחיב
אפשר להצטרף לסיורים ושיטוטים שלי בעיר באינסטגרם, לבחור סיור איתי בעיר, לקרוא עוד דברים שכתבתי, להצטרף לקבוצה WhatsApp שבה מתעדכנים ראשונים ומעדכנים על דברים בזמן אמת בפריז, תוכלו גם לקבל עדכונים על סיפורים נוספים בדף הפייסבוק של LookThinkLove ויש גם קבוצת פייסבוק שתוכלו לשתף חוויות, המלצות, דעות והכל מנסיונכם האישי.
ולמה הקשבתי הפעם?